Mikä älypuhelin kannattaa hankkia

Opas: Mikä älypuhelin kannattaa hankkia?

Päivitetty 26. kesäkuuta 2023

Kevyempi versio vai huippusuorituskykyinen älypuhelin? Pienikokoinen vai suurempi malli, jossa on laaja näyttö? Back Marketista ammattilaisten toimesta huolletun, tarkastetun ja puhdistetutn = kunnostetun älypuhelimen voi hankkia edullisesti! Löydät tästä käytännön oppaan älypuhelimen valintaan.

Miten iso budjetti on käytössäsi?

Puhelimia löytyy kaikissa hintaluokissa. Mieti haluatko modernin älypuhelimen kaikilla herkuilla, vai vanhemman mallin, jolla pelkästään soitella?

Jos et ole ihan varma, kysy itseltäsi seuraavat kysymykset:

  • Onko sinulla tarvetta soittaa paljon?

Jos tarvitset puhelinta pelkästään soittamiseen, ei siihen kannata satsata yhtä isoa summaa, kuin jos haluat ottaa "ammattitason" kuvia tai käyttää sitä tietokoneen sijaisena. Löydät valikoimastamme tähän tarkoitukseen sopivia erittäin edullisia puhelimia! Back Marketissa jotkut Microsoft Lumia -mallit tai aikaisemmat Nokia "vintage" mallit löydät 50-100 € hintaan. Perus puhelimesta ei siis todellakaan tarvitse maksaa maltaita ;)

  • Haluatko kivan puhelimen moderneilla herkuilla?

Jos etsit tasapainoista älypuhelinta, ilman että joudut tekemään kompromisseja tai maksamaan liikaa - suosittelemme sinulle tutustumaan esim. iPhone 8 tai Galaxy S8 tai Galaxy S9 malleihin. Nämä älypuhelimet löydät Back Marketista 200€ molemmin puolin, joten näitäkään modernimpia tasapainoisia puhelinmalleja ei hinnalla ole pilattu!

  • Himoitsetko uusinta tekniikkaa sekä todella korkeaa suorituskykyä?

Kun rakastat tekniikka, huippu kameroita sekä uusinta uutta ei hinnalla tässä tilanteessa ole suurta merkitystä. Vaikka uusimmat älypuhelimet kuten iPhone 11 Pro Max, iPhone 12, Samsung Galaxy Fold tai Samsung Galaxy S20 ovat hintansa arvoisia, ei varmaan haittaa jos voit säästää myös näistä jopa 30-70%, upouuden laitteen hintaan verrattuna! Tutustu suorituskykyisten älypuhelinten valikoimaan.

iphone X

Mikä näytön koko kannattaa valita?

Joskus koolla on tosiaan merkitystä. Liian pieneltä näytöltä lukemisesta voi nopeasti tulla tuskallista. Ja mitä tulee erittäin suuri kokoisiin puhelimiin, niitä ei edes kannata yrittää laittaa taskuun...

Täydellisen kokoista puhelinta ei välttämättä ole olemassa, mutta tämän avulla voit paremmin kartoittaa tarpeesi:

  • Käytät puhelinta pääasiassa tekstiviesteihin sekä soittamiseen.

Valitse tässä tapauksessa pieni, kevyt sekä tilaa säästävä älypuhelin: 4 - 4,6 tuuman malli riittää sinulle hyvin. Ketterimmät pystyvät jopa kirjoittamaan tekstiviestinsä yhdellä kädellä.

  • Käytät puhelintasi paljon surffaamiseen sekä artikkeleiden, jopa digikirjojen lukemiseen.

Leveämpi koko on välttämätöntä kun on tarkoitus kahlata suuren tekstimäärän läpi, ilman väsymystä. Suosittelemme että valitset oman mukavuutesi vuoksi älypuhelimen suuremmalla näytöllä (+-5 tuumaa), ja käännät vielä puhelimen leveälle sivulleen.

  • Puhelimestasi on kauan sitten tullut kamerasi.

5–5,5 tuuman näyttö on välttämätön valokuvaamiseen sekä kuvien katselemiseen tai editoimiseen. Tämän kokoinen näyttö on myös paras valinta pelaamiseen!

*Lisävinkki: Jos pidät valokuvauksesta, kiinnitä myös huomiota näytön tarkkuuteen. Terävän valokuvakuvan ottamiseksi on parempi suosia yli 500 pikselitiheyttä (DPP).*

  • Käytät aikasi esim. bussissa tai junassa elokuvien katsomiseen.

Tällöin 6-7 tuuman mallit, jotka ovat kokonsa puolesta puoleksi älypuhelimia ja puoleksi tabletteja, ovat sinua varten. Nämä ovat hieman normaali älypuhelimia suurempi kokoisia (ja usein näihin tarvitaan kaksi kättä), mutta nämä laitteet tarjoavat erinomaisen katselu mukavuuden.

*Lisätietoja: Elokuvien tallentamiseksi suosittelemme älypuhelinta, jossa on vähintään 64 Gt tallennustilaa!  Muista myös tarkistaa akun kesto, jotta voit katsella ohjelmia rauhassa. Mitä suurempi/parempi tarkkuus näytössä on, sitä enemmän energiaa se myös kuluttaa.*

Mikä käyttöjärjestelmä sopii sinulle?

iOS ja Android-älypuhelin ei toimi aivan samalla tavalla, vaan kummallakin käyttöjärjestelmällä on omat erityispiirteensä:

Mikä?

Käyttöliittymä 

Sovellukset  

iOS

Applen käyttöjärjestelmä, jota kaikki sen laitteet käyttävät. 

iOS on erittäin luotettava sekä intuitiivinen käyttöjärjestelmä. Jos rakastat jo Applen laitteita, tämä on tarkoitettu sinulle. iOS on myös hyvä valinta niille, jotka haluavat surffata suhteellisen turvallisesti.

App Storen kautta pääset käsiksi sovelluksiin, jotka yleensä ovat erittäin laadukkaita, mutta usein myös maksullisia.

Android

Muiden älypuhelinten (ei Apple) tärkein käyttöjärjestelmä. 

Android antaa jokaiselle valmistajalle mahdollisuuden mukauttaa käyttökokemusta. Sen huomaa käyttäessään eri puhelin merkkejä esim. Samsung-, Huawei- tai Xiaomi-puhelimia. Arvostat Androidia, jos haluat joustavamman käyttöliittymän.

Google Play -kaupan kautta käytettävissä olevat  sovellukset Android -laitteille.

Kameraa ei kannata unohtaa!

Nykypäivän matkapuhelimet tarjoavat niin tehokkaita kameroita, että jopa ammattivalokuvaajat käyttävät näitä: Söderberghin High Flying Bird -elokuva ja yksi Lady Gagan musiikkivideoista kuvattiin mm. iPhonella. Mutta mitkä kriteerit on otettava huomioon, kun etsit älypuhelinta valokuvausta varten?

Anturit. Ota alkuun selvää antureiden määrästä. Monista älypuhelimista löytyy kaksi, tämän lisäksi voi laitteista myös löytyä: makrosensorit, ultralaajakulmat, teleobjektiivit... Nämä ovat tärkeitä mikäli etsit monipuolista älypuhelin mallia valokuvaamiseen millä tahansa etäisyydellä, mutta taas vähemmän tärkeitä jos tarkoituksena on ottaa pelkkiä perhekuvia.

Aukko. Tämä ilmaistaan ​​f-kirjaimella sekä numerolla (f / 2, f / 1,7 ...). Mitä pienempi luku f-kirjaimen jälkeen, sitä enemmän valoa anturi saa: kiinnostavaa valokuvien ottamiseen heikossa valaistuksessa, kun ei halua käyttää salamaa.

Valokuvaohjelmisto. Tuotemerkistä riippuen laite tarjoaa erilaisia ​​toimintoja: muotokuvatila, yötila, HDR-tila (joka tuottaa paremman kuvan useista kuvista, jotka on otettu samanaikaisesti eri asetusten kanssa).

Pikselimäärä. Yli 8 Mpx: n erot eivät ole merkityksellisiä: voit hyötyä riittävästä kuvanlaadusta näyttääksesi kauniita valokuvia esim. valkokankaalla.

Ennen älypuhelimen ostamista kannattaa siis todellakin tutustua useampaan vaihtoehtoon, sekä tehdä valinta itselleen sopivalle älypuhelimelle.

Miksi älypuhelimen ostaminen Back Marketista kannatta?

Saat 100% toimivan tuotteen edullisempaan hintaan. Ainoa ero on se että älypuhelin on tarkistettu, huollettu sekä puhdistettu = uudenveroisesti kunnostettu ammattilaisten toimesta ennen myyntiä. Lue meistä sekä laitteiden kunnostamisesta lisää!

Rahan säästön lisäksi myös ympäristö kiittää, sillä kunnostamalla laitteet pidennämme laitteiden käyttöikää sekä vähennämme elektroniikkajätettä - jota muuten vuosittain kertyisi todella iso määrä. 🌍 Olemme niin varmoja siitä että laitteemme vastaavat uudenveroisia (ainoastaan laitteen kuoresta saattaa huomata edellisen elämän, mikäli valitsee edullisemman kuntoluokan), että annamme kaikille laitteilemme vähintään 12 kk takuun, 30 päivän palautusoikeuden sekä ilmaisen toimituksen! 

Back Market

Kirjoittanut IreneSuomen Markkinointivastaava Back Marketilla

Päivisin Irene optimoi ja suunnittelee markkinointitoimenpiteitä, sekä kirjoita kestävämmästä kulutuksesta. Vapaa-ajalla hän seikkaillee uudessa kotikaupungissaan Pariisissa. 🥐

Oliko artikkelista hyötyä?